Rioolvliegjes, hoe kom ik er vanaf?

De naam zegt het al, rioolvliegjes leven rondom het riool. Zitten ze in huis, dan zitten ze voornamelijk rond afvoerputjes die weinig gebruikt worden, vaak komen ze op lekkages van de leidingen af. Als je last hebt van rioolvliegjes, is de kans dat je last hebt van lekkage aan de leidingen ook groot. Rioolvliegjes in Amsterdam bestrijden wordt gedaan door ontstoppingsdienst Amsterdam.

Rioolvliegjes in huis

Heb je last van rioolvliegjes in huis? Dan moet hier snel iets aan gedaan worden. Rioolvliegjes kunnen namelijk bacteriën overbrengen doordat ze houden van het riool en rottend organisch afval. Het is een muggensoort, die gelukkig niet kan steken. Maar de aanwezigheid van rioolvliegjes is geen fris idee, ze komen met velen en kunnen je verse eten besmetten met de bacteriën die ze meedragen. Rioolvliegjes komen voornamelijk in de zomermaanden voor. Ze zijn dan op zoek naar rottend organisch afval, denk hierbij aan overrijp fruit. Op deze warme, vochtige, rottende plaatsen leggen ze eitjes. Verstoppingen of lekkages zijn heerlijk voor rioolvliegjes. Probeer er daarom voor te zorgen dat de riolering in en om je huis op orde is. Als je ‘s avonds rustig op de bank zit en de rioolvliegjes vliegen om je oren, slaap je hier een stuk minder lekker door.

Rioolvliegjes bestrijden

De bestrijding van rioolvliegjes is een klus die over het algemeen veel tijd kost. Het belangrijkste is om de bron te achterhalen. Probeer daarom eerst eventuele lekkages en verstoppingen te verhelpen. Zoek daarna in en rondom het huis naar mogelijke broedplaatsen, zoals composthopen of een kruipruimte. Wanneer je zelf met de bestrijding aan de slag gaat, spray dan instecticidespray in verschillende hoeken van het huis. Daarnaast kun je rioolvliegjes die op de muren en de meubelen zitten opzuigen met de stofzuiger. Zodra je een broedplaats vindt, kun je deze afschrobben met heet water en soda. Zo wordt deze plek ook niet opnieuw aantrekkelijk voor het ongedierte. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan is het verstandig om de professionals van ontstoppingsdienst Amsterdam in te schakelen.

Professionele bestrijding

De bestrijder gaat in eerste instantie het huis inspecteren om eventuele broedplaatsen te achterhalen. Na deze inspectie heeft de vakman een idee van hoe groot het probleem is. Hij zal de bestrijdingsmethode met je bespreken net als de te verwachten kosten, waarna hij begint. De bestrijder bestrijdt niet alleen de rioolvliegjes maar ook de larven, zo wordt een toekomstige plaag voorkomen. Belangrijke opmerking hierbij is dat de eventuele rioolproblemen ook verholpen zijn. De plaag kan bestreden worden, maar zo lang rioolproblemen niet verholpen zijn, is de kans dat de rioolvliegjes terugkomen groot. Mocht je last hebben van rioolvliegjes in huis, dan wil je dit zo snel mogelijk verholpen hebben. Begin bij het begin door de oorzaak van de plaag te verhelpen en laat daarna de plaag bestrijden. Let tijdens de plaag goed op met voedsel, wanneer rioolvliegjes hier op gaan zitten, kunnen  ze voor de mens schadelijke bacteriën overbrengen. Een goede oplossing hiervoor is om zo lang je last hebt van rioolvliegjes, alle etenswaren in de koelkast of in een afgesloten ruimte te bewaren, zo bescherm je je eigen gezondheid.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *